JPYP neuvoo ja palvelee yrityksen kehittämisessä

JPYP Kasvupalvelut

Pystyisinkö palkkaamaan työntekijän? Voisiko sivutoiminen yritykseni ollakin päätoiminen? Mistä tukea investointeihin? Miten saisin kanavat auki ulkomaille?

Oli yritys pieni tai suuri, yrittäjän ei tarvitse pähkäillä tällaisia kysymyksiä yksin, sillä niihin löytyy tietoa ja tukea Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n kasvupalveluista.

JPYP haluaa herätellä ja innostaa yrityksiä miettimään juuri tällaisia kysymyksiä eli toiminnan kasvattamista ja kehittämistä. Tälläkin hetkellä näkymät ovat kasvulle otolliset monella alalla.

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä JPYP:n asiantuntijoihin.

– Valtaosa kasvupalveluidemme käyttäjistä on alueemme mikro- ja pienyrityksiä. Erityisesti digitaalisen markkinoinnin sparraus on ollut viime aikoina suosittua. Siitä on myös saatu hyviä tuloksia. Apuamme käytetään paljon myös rahoituksen etsimisessä ja investointitukien selvittelyssä ja hakemisessa, kertoo yrityspalvelupäällikkö Maria Ahvenniemi JPYP:ltä.

Maria Ahvenniemi, Kasvupalvelut JPYP
JPYP:n yrityspalvelupäällikkö Maria Ahvenniemi auttaa mielellään yrityksiä kasvuasioissa.

Sparraus kirkastaa ajatuksia

Liiketoiminnan sparraus on nopea tapa yrityksen vahvuuksien tunnistamiseen ja tarvittavien toimenpiteiden kirkastamiseen. 

– Sparrauksen teemoina voivat olla muun muassa yrityksen osaaminen, henkilöstö, asiakkaat, kilpailijat, erottautuminen, tunnettuus, markkinointi, myynti, rahoitus sekä riskienhallinta ja suojautuminen, listaa Ahvenniemi.

– Emme välttämättä sano, mitä pitäisi tehdä, vaan autamme analysoimaan asioita. Ulkopuolisen kanssa asioista puhuminen on muutenkin usein hyväksi, hän painottaa.

JPYP:n tapahtumatarjontaa kannattaa myös seurata, sillä tilaisuuksia ja koulutuksia järjestetään alueen yritysten tarpeet tiedostaen.

Rahakanavat tutuksi

JPYP:ltä löytyy kattava tieto rahoituksen hakemiseen, oli sitten kyse laite- tai tilainvestoinneista tai muusta kehittämisestä.

Useinkaan yritykset eivät tiedä, miten monenlaisiin hankkeisiin ja eri kanavista rahoitusta voi hakea. Esimerkiksi perustamisrahoitusta voi saada jo toiminnassa oleva yritys, jos se on vaihtamassa uudelle toimialueelle.

– Rahoituksen hakeminen vaatii toki paljon työtä, mutta sitä ei tarvitse tehdä yksin, sillä asiantuntija-apua on saatavissa, Ahvenniemi sanoo.

Kasvua uutta kehittämällä

Yksi tapa kasvaa on kehittää uutta. Siinä apua ja rahoitusta voi löytyä kehittämishankkeiden kautta.

– JPYP:llä ja maakunnassa on käynnissä lukuisia kehittämishankkeita, joissa on mahdollista kehittää ja pilotoida omia tuotteita ja palveluita. JPYP tekee tiivistä yhteistyötä alueen tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden sekä Maakuntakorkeakoulun kanssa kehittäjien ja yritysten yhteen saattamiseksi.   

JPYP on myös kontaktipankki kansainvälisille markkinoille

Jos kansainväliset markkinat kiinnostavat, JPYP auttaa muun muassa agenttien, jälleenmyyjien ja tavarantoimittajien etsimisessä.

– Hyödynnämme sopivien kontaktien löytämiseen yhteistyöverkostojamme. Myös EEN-verkoston (Enterprise Europe Network) Yrityskontaktipörssistä voi etsiä omatoimisesti eurooppalaista kumppania tai tarjota omaa osaamista muille, kertoo Ahvenniemi.  

Kansainvälistymiseen ja viennin edistämiseen liittyvistä tapahtumista ja neuvonnasta voi kysyä kehittämispäällikkö Jani Takamaalta.

Tarvitsetko työvoimaa tai tiloja? 

JPYP tunnistaa alueemme haasteet osaavan työvoiman löytämisessä. Tätä varten onkin panostettu osaajarekrytoinnin tukemiseen. 

Työ etsii tekijäänsä -hankkeen kautta voi ilmoittaa avoimista työtehtävistä ja hakea osaajia. 

Palvelua kannattaa hyödyntää myös urakka- ja kausiluonteisten työntekijätarpeen kohdatessa. 

Yrityskaupat? 

Liiketoimintaa voi kasvattaa myös osake- tai liiketoimintakaupan kautta. 

– Kasvuloikkaan ja kauppaan kannattaa valmistautua huolella sekä kartoittaa monipuolisesti erilaisia ostokohteita. 

JPYP tekee yhteistyötä omistajanvaihdosasioissa Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n kanssa. Sieltä yrityksen on mahdollista saada luottamuksellista neuvontaa etenemisen askelissa alueen omistajanvaihdosasiantuntijalta.

Verkostoidu verkkosivuillamme

JPYP:n sähköiset palvelut ovat käytettävissä vuorokauden ympäri. Verkkosivumme ovat linkki niin alueellisten kumppaneiden kuin tonttien ja toimitilojenkin etsintään.

Järvi-Pohjanmaan yrityshakemisto-palvelusta löytyy toimialueemme yli 3000 yritystoimipaikan tiedot.

 – Autamme tarvittaessa etsinnässä. Muistathan päivittää myös oman yrityksesi tiedot hakupalveluun, Ahvenniemi vinkkaa. 

Alueen vapaat tontit ja toimitilat löytyvät JPYP:n toimitilapalvelusta. Palvelussa voi myös ilmoittaa vapaita tiloja.

– Mikäli tarjonnasta ei löydy sopivaa, ota yhteyttä ja jatketaan etsintää yhdessä. 

Scroll to Top