Yrittäjänä
Järvi-Pohjanmaalla

Palveluiden äärellä, mutta silti omassa rauhassa

Alueellamme on pohjalainen tekemisen meininki. Monet Järvi-Pohjanmaan yritykset ovatkin kasvaneet pienistä perheyrityksistä kansainvälisiksi toimijoiksi.
Täällä viihtyvät sekä pienet että isot yritykset. Sijoitu sinäkin tänne!

Digivalmiustesti

Laaja palvelu-verkosto

Palveluverkko tarjoaa monipuolisia töitä osaaville ammattilaisille.

Alueeseen sitoutuneet yritykset

Moni yrityksistä on kiinteästi alueellemme sitoutunut ja kantaa vastuunsa.

Vapaat toimitilat

Monipuoliset tuet yrittämiseen

Alueellamme on tarjolla runsaasti rahoitusvaihtoehtoja yrityksen kehittämiseen ja investointeihin.

Monimuotoinen luonto

Täällä on muutakin kuin lakeuksia: Meillä on yli sata järveä ja maakunnan suurimmat korkeuserot. Näissä maastoissa kelpaa harrastaa monipuolisesti ja hengähtää arjen keskellä!

Yhteisöllisyys

Täällä ideoita ei jätetä pöytälaatikkoon, vaan niitä lähdetään yhteisvoimin toteuttamaan. Aluetta leimaa vahvasti talkoohenki ja yhdessä tekeminen.

Tekemisen meininki

Alueellemme on keskittynyt valtava erilaisten yritysten kirjo: pienistä yhden ihmisen yrityksistä suurempiin teollisuuden yhtiöihin.

Tutustu alueemme kaupunkiin ja kuntiin

Yritystarinoita Järvi-Pohjanmaalta

Pitkäjänteinen kehitys on maaseudulla menestymisen edellytys

Leppäsen sementtivalimo

 Pitkään betonialalla toiminut soinilainen Leppäsen Sementtivalimo Oy katsoo luottavaisin mielin tulevaan. Vaikka alalla on kova kilpailu ja muutamat isot toimijat ovat ostaneet pienempiä kilpailijoita, löytyy Soinista ympäryskuntineen hyvin töitä yhtiöön. Maaseudulla toimimiselle on kuitenkin yksi tärkeä edellytys.

– Omaa yritystä pitää kehittää pitkäjänteisesti. Meillä toimintaa on kehitetty muun muassa kone- ja kalustohankinnoilla, toteaa yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Hannes Leppänen. YLeppäsen Sementtivalimo on hyödyntänyt Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun neuvontaa muun muassa investointitukia hakiessa.

Rento ja laadukas vapaa-aika maaseudun rauhassa tasapainottaa kiireistä yrittäjän arkea.

– Meillä on täällä väljyyttä ja tilaa. Lapsille löytyy tosi hyvin harrastuksia, joiden hinnat ovat suhteessa edullisia, hän lisää.

Liitelasituksen uudet tilat löytyivät Alajärveltä

Kun Liitelasitukselle alkoivat käydä tilat ahtaaksi, ei yrityksen kotipaikkakunnalta Seinäjoelta enää löytynyt yrityksen tarpeisiin sopivaa tilaa.

– Tiesimme tarvitsevamme ainakin 1000 neliötä lisätilaa parin kolmen vuoden tähtäimellä.  

Alajärveltä kotoisin oleva Yli-Sikkilä alkoi selvittämään, löytyisikö sopivaa tilaa kotiseudulta. Hyvien yhteyksien varrella sijaitseva Alajärvi alkoi näyttäytyä houkuttelevana vaihtoehtona yrityksen uusille tuotantotiloille.

– Sijainnin näkökulmasta Alajärvi on hyvästi keskellä, sillä toimituksia voi tulla joka puolelle Suomea, hän lisää.

Tilan etsinnässä oli apuna Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun Toimitilat-palvelu, josta voi hakea omaan tarpeeseen sopivaa toimitilaa. Mikäli palvelun toimitilavalikoimasta ei löydy yritykselle heti sopivaa tilaa, JPYP auttaa räätälöidysti sen etsimisessä.

Lopullisessa päätöksessä auttoi, kun Alajärven toimipistettä pyörittämään löytyi sopiva, kokenut ja alan osaava henkilö samalta paikkakunnalta.

Liitelasitus

Löytyisiköhän sinunkin yrityksellesi sopiva toimitila Järvi-Pohjanmaalta? Katso toimitilapalveluista!

Scroll to Top