Eteläpohjalainen kasvurahasto sijoittaa maakunnan yritysten kasvuun 

Viime kesänä käyntiin polkaistun eteläpohjalaisyritysten kasvuun sijoittavan Eteläpohjalainen kasvurahaston alku on käynnistynyt toden teolla. Kiinnostus rahastoa kohtaan on ollut hyvä ja keskusteluja on käyty noin 15 eteläpohjalaisyrityksen kanssa. 

Kasvurahastoa hallinnoivan Redstone Nordics Oy:n toimitusjohtaja Kaj Hagros piti lyhyen tietoiskun Eteläpohjalaisesta kasvurahastosta Business on Ice –tapahtumassa tammikuussa. Hagros kertoi puheenvuorossaan, että tehtävät ensisijoitukset ovat tyypillisesti 50.000 – 100.000 euroa ja maksimissaan 300.000 euroa per kohdeyritys. Yrityksille ei ole asetettu toimialarajoitteita eikä muitakaan rajoitteita esimerkiksi yrityksen iän perusteella.  

Sijoitusten lisäksi Eteläpohjalainen kasvurahasto auttaa rahoitettavia yrityksiä löytämään kanssasijoittajia jatkorahoituskierrokselle ja tukee yrityksen kehittämistä.  

Rahaston sijoituspääoma on yli 3 miljoonaa euroa ja sen taustalla ovat Seinäjoen kaupungin ja kehitysyhtiö Into Seinäjoki Oy:n lisäksi joukko ankkurisijoittajia, jotka haluavat vahvistaa alueen pk-yritystoimintaa ja olla mukana kasvutarinassa sijoitusinstrumentin avulla.  

-Alueellinen kasvurahasto tuo toiminnallaan monipuolisuutta yritysten rahoitusvalikoimaan ja on aivan uudenlainen kasvuyrittäjyyttä tukeva toimija. Jo yhteydenotto, oman idean tai tarpeen pitchaaminen ja keskustelu sijoittajien kanssa voivat viedä kasvupolulla eteenpäin. 

Liiketoiminnan kehittäminen ja kasvuyrittäjyyden kehittäminen ovat keskiössä Think Big! Kasvuyrittäjyyden edistäminen Etelä-Pohjanmaalla –hankkeessa. Jos kaipaat sparrausta yrityksesi liiketoiminnan kehittämiseen tai kaipaat lisätietoa kasvupalveluista, niin ota yhteyttä.  

Maria Ahvenniemi 
yrityspalvelupäällikkö, projektikoordinaattori 
maria.ahvenniemi(@)jpyp.fi

Think Big! -kasvuyrittäjyyden edistäminen Etelä-Pohjanmaalla -hankkeen logot
Scroll to Top