Vuokko Kraatari aloitti uutena yritysneuvojana

Vuokko Kraatari

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n (JPYP) uutena yritysneuvojana on maaliskuussa aloittanut lappajärveläinen Vuokko Kraatari. Kraatari on toiminut jo pitkään maaseudun yritystoiminnan kehittämisen eri tehtävissä. Viimeiset viisi vuotta hän on toiminut yritystoiminnan kouluttajana kouluttaen yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia ympäri Suomen.
-Verkossa toteutettujen koulutusten avulla pääsin toimimaan monenlaisten yritysten kanssa ja näkemään yritysten toimintaa eri puolilla Suomea. Voi siis sanoa, että minulla on laaja-alainen näkemys pienten yritysten toiminnasta. Nyt onkin hienoa päästä kotiseudulle kehittämään alueen elinkeinoja.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu mukana yrittäjän arjessa

JPYP:n yhtenä tehtävänä on auttaa Järviseudun alueen uusia yrittäjiä yrityksen perustamisessa. Palvelut ovat yrittäjille maksuttomia.
-Autan uusia yrityksiä oman liiketoimintasuunnitelman laatimisessa, rahoituksen suunnittelussa sekä kaikessa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Minuun ja meihin muihin asiantuntijoihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, Kraatari kertoo.
JPYP:n asiantuntijat ovat mukana yrittäjän arjessa koko yrityksen elinkaaren ajan. Asiantuntijat auttavat uusien yrittäjien lisäksi toimivia yrittäjiä muun muassa talouden, rahoituksen, yritystoiminnan kehittämisen sekä omistajan vaihdoksiin liittyvissä asioissa.
-Meihin asiantuntijoihin voit ottaa yhteyttä aina kun jokin asia askarruttaa. Ulkopuolinen näkemys saattaa avata uusia kehittämisen uria ja antaa varmuutta yrittäjän omaan päätöksen tekoon. Meistä saat hyvän sparrauskumppanin.

Järviseudun haasteet ja mahdollisuudet

Järviseudulla väestö ikääntyy ja nuoret muuttavat alueelta pois. Yritysten kasvua haastaa muun muassa osaavien työntekijöiden saatavuus.
-Alueella on haasteiden lisäksi myös paljon mahdollisuuksia. Järviseudulla on hyvin tilaa aivan uudenlaiselle yritystoiminnalle. Väestön ikääntyminen luo mahdollisuuksia esimerkiksi erilaisille hoivapalveluille. Kun kilpailu osaavista työntekijöistä kiihtyy, olisi yrittäjien entistä tärkeämpää panostaa rekrytoitiin ja imagoon. Esimerkiksi kesätyöntekijöiden joukosta voi löytyä tulevaisuuden osaajia, jotka haluavat jäädä alueelle.

SEUTUKAUPUNKIrekry

Kraatari toimii myös SEUTUKAUPUNKIrekry hankkeessa, jossa tuetaan kansainvälistä rekrytointia sekä kehitetään yritysten rekrytointivalmiuksia. Hanke on seutukaupunkiverkoston yhteishanke, jota rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto. Hankkeessa on tulossa jo keväällä lyhytkoulutuksia liittyen muun muassa yritysimagon kehittämiseen. Verkossa toteutettaviin lyhyisiin koulutuksiin on yrittäjien helppo osallistua töiden lomassa. Hankkeen järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin voi osallistua vaikkei kansainvälinen rekrytointi olisikaan yrityksessä juuri nyt ajankohtaista.

Scroll to Top