Alueemme Vuoden yrittäjät 2021 on valittu

FinnKatsastuksella palveluasenne on avain asiakastyytyväisyyteen  

Alajärven Vuoden yritys 2021 FinnKatsastus, Kati ja Mika Paajaste. Kuva: Torstai-lehti.

Alajärven vuoden yritys on asiakaspalvelustaan tunnettu FinnKatsastus. Kati ja Mika Paajasteen luotsaama yritys on kasvanut kymmenessä vuodessa kymmenen työntekijän yritykseksi. Alajärven sisääntulotien varressa sijaitseva yrityksen palveluihin kuuluvat kaikki katsastukset kevyelle ja raskaalle kalustolle, rekisteröinnit, omistajan vaihdokset sekä myös venerekisteröinnit. Raskaan kaluston katsastuksia tehdään Teollisuustien vuokratiloissa sekä Autosähkö Arvo Männikön korjaamotiloissa. Ajanvaraus kaikkiin toimipisteisiin tehdään FinnKatsastuksen toimitiloissa.  

Yrityksen asiakaskunta tulee pääasiassa Järviseudulta sekä jonkin verran myös Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan puolelta. Paajasteet panostavat asiakkaiden viihtyvyyteen ja palveluun.  

Monialayritys Konehuolto Juttuniemi Oy Lappajärven Vuoden yritys

Lappajärven Vuoden yritys 2021 Konehuolto Juttuniemi Oy. Kuva: Torstai-lehti

Virkeä 30 vuoden ikään ehtinyt Konehuolto Juttuniemi Oy on valittu Lappajärvellä Vuoden 2021 yritykseksi. Aku-Matti Juttuniemen luotsaama Konehuolto Juttuniemi Oy on laajentunut ja kasvanut yritysostojen kautta viimeisien vuosien aikana. Juttuniemi toimii toisena omistajana tytäryhtiöissä LP Laiturissa sekä Evijärven Pesulassa. Yritys työllistää yrittäjän lisäksi neljä henkilöä.  

Yrittäjänä Juttuniemi puhuu kouluttautumisen ja vaikuttamisen puolesta. Oma työnkuvan ja toimialan muutokset ovat vaatineet lisäkouluttautumista. Ajoneuvojen digitalisoitumisen vuoksi Juttuniemellä on parhaillaankin meneillään koulutus. Sama ilmiö vaatii lähitulevaisuudessa myös laiteinvestointeja. Erityisesti sähköautojen yleistyminen tulee muuttamaan huolto- ja korjaamotoimintaa.  

Vapaa-ajallaan Juttuniemi on mielellään mukana myös vaikuttamistyössä. Hän istuu toista kautta Lappajärven kunnanvaltuustossa ja on tuttu kasvo myös Lappajärven Yrittäjät ry:n hallituksesta.  

Maalausliike Juha Sipiäinen on Lehtimäen Vuoden yritys 

Lehtimäen Vuoden Yritys 2021 Maalausliike Juha Sipiäinen Oy. Kuva: Torstai-lehti.

Urakkakohteet ovat vieneet Lehtimäellä Vuoden yritykseksi valittua Maalausliike Juha Sipiäisen yrittäjää pitkin Suomea. Monipuolisesti remontti- ja uusrakennuskohteiden sisätöitä tekevä Sipiäinen työskentelee pääsääntöisesti urakkapohjalta. Työpäivät pyritään nykyään sovittamaan normityöaikaan, mutta nuorempana yrittäjänä töitä paiskittiin pitkää päivää. Vaikka rakennushommat ovat raskaita ja työtahti on ollut kova, Sipiäinen on säästynyt uransa aikana isommilta työtapaturmilta.  

Korona-aika on heijastellut myös työmaille. Viime talvena oli muutaman kuukauden ajan hiljaista. Kuluneen syksyn aikana rakennustarvikkeiden ja erityisesti puutavaran hinta on noussut paljon. Moni rakennustyömaa odottaa hintojen laskua. Vapaa-ajalla Sipiäinen tavataan useimmiten Ähtärinjärven rannalta, jossa Juha viettää aikaa kalastellen 

Yritystoimintaa yhteistyössä isältä pojalle 

Vuoden yritys 2021 Soinin Puhtaanapito Oy
Soinin Vuoden yritys 2021 Soinin Puhtaanapito Oy Jari ja Hilkka Leipäjoki. Kuva: Soinin Yrittäjät ry

Soinin Vuoden yritys on Soinin Puhtaanapito Oy. Palkittujen Jari ja Seppo Leipäjoen yrityksen kautta hoituu jätteenkuljetus, kiinteistöjen hoito ja talonmiestehtävät, maasiirto, viherrakentaminen, kunnallistekniikka sekä konehuolto ja –urakointi. Nykyisessä muodossaan yritys on toiminut vuodesta 2016, jolloin sekä Sepon että Jarin yritysten toiminnot sulautettiin Soinin Puhtaanapito Oy alle. Jari Leipäjoki on toiminut monialayrityksen toimitusjohtajana vuodesta 2019.  

Yritys hoitaa jätehuoltoa Soinin, Lehtimäen ja Alajärven alueilla neljänä päivänä viikossa. Urakoitavaa teiden kunnossapitoa tehdään mm. Destialle sekä Soinin Konttisuolle rakentuvalle Energiequellen tuulivoima-alueelle. Yritys työllistää yhteensä neljä henkilöä.   

Vahvan kasvun maatalousyritys Vuoden yritykseksi Vimpelissä 

Vimpelin Vuoden yritys 2021 Tommi Harju. Kuva: Torstai-lehti

Yrittäjäpalkinnolla palkittu Tommi Harju on tyytyväinen siihen, että maataloustoimintaa arvostetaan yritystoimintana. Vuodesta 2013 yrittäjänä toiminut Harju on kasvattanut liiketoimintaa suunnitelmallisesti. Sukupolvenvaihdos Harjun kotitilalla tehtiin vuonna 2014, ja Tommista tuli sen 12. isäntä. Yrittäjäntaipaleen alkuvaiheessa Harju teki paljon koneurakointia, lisäsi peltoja ja urakoi vielä vähän lisää. Tuloskehitys ei kuitenkaan ollut toivotulla tasolla. Tilannekuvaa selkiytettiin tekemällä laskelmia. Harjun tilalla päädyttiin jatkamaan maidontuotantoa ja vähentämään urakointia.  

Vuonna 2020 tilalle valmistui pihattonavetta, jonka oli investointina 1,1 miljoonaa euroa. Uuden pihaton myötä työn tekeminen on helpottunut paljon.  Tilalla on lypsäviä lehmiä 60 ja saman verran nuorkarjaa. Tommi Harjun tila työllistää yhden osa-aikaisen maataloustyöntekijän, ja lisäksi on sesonkityöläisiä ja harjoittelijoita. Kasvuhaluja Harjulta löytyy ja tavoitteena onkin nostaa eläinmäärää lähivuosina. Työmäärä tilalla on kova, mutta monipuolinen työ sekä vastuu ja vapaus omasta tekemisestä jaksavat motivoida eteenpäin.  

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy onnittelee Vuoden yrittäjiä 2021!  

Scroll to Top