Yritysten idearinki

Yrittäjien ideariihi

Taustalla onnistunut pilottikokeilu

Kokeilimme yritysten idearinkiä keväällä 2021 nimellä ”Yritysryhmät”. Muodostimme kaksi ryhmää, joissa kummassakin oli 3-4 yrittäjää. Kaikki työpajat pidettiin etänä vallitsevan tilanteen vuoksi. Yritysryhmät toivat yrittäjille useita uusia ideoita, ja palaute olikin, että oli innostavaa ja inspiroivaa olla mukana yritysryhmissä, ja konkreettisiin kehitystoimiin ryhdyttiin heti! Oli selvää, että konseptia lähdettäisiin kehittämään eteenpäin ja tuotaisiin uudestaan yrittäjille syksyllä 2021 uudella nimellä ”Yrittäjien idearinki”. Yhdessä kaikki tuntuu helpommalta!

Mikä yritysten idearinki?

Lyhyesti sanottuna yritysten idearinki koostuu 3-4 tapaamisesta, joiden aikana yrittäjät yhdessä toisten yrittäjien ja sparraajien kanssa löytävät ratkaisuja ongelmiinsa, kehittävät uusia ideoita ja uudistavat yritystään. Käytämme menetelmää, joka jatkojalostaa ideoita pala palalta. Idearinkiin voi tulla mukaan ilman hajuakaan ideasta, jota haluaa kehittää – monta päätä toimii paremmin kuin yksi pää!

Kenelle? Yritysten idearinki sopii kaikille niille yrityksille ja yrittäjille, joilla on toiveita kasvaa, luoda uutta, parantaa kannattavuutta, tehostaa toimintaa, tai päästä yli jostain tämänhetkisestä haasteesta. Idearinki sopii niin mikroyrityksille kuin keskikokoisillekin yrityksille. 

Mitä se vaatii minulta? Idearinki vaatii kolme osallistumiskertaa joko livenä tai etänä (sovitaan yrittäjien kesken). Kukin tapaaminen kestää noin 2 tuntia. Käytämme ohjattua menetelmää, jossa apuna ovat sekä sparraajat että muut yrittäjät. Ideariihi on maksuton

Mitä saan siitä? Kymmenittäin uusia ideoita yrityksen kehittämiseen, joista tarkoituksena on hioa yhdestä se timantti, joka laitetaan suunnitelman mukaisesti toteutukseen. Uusi idea voi olla hyvin pienikin kehitysidea, tai sitten suurempi ja investointia vaativa. JPYP:n yritysneuvojat tukevat tarvittaessa toteutuksessa. 

Miltä toteutus näyttää?

Yrittäjien ideariihi kuva 1 pohja ja asiakkaat

1. kerta: Tilanteen määrittely

Ensimmäisellä kerralla kartoitetaan tämänhetkinen tilanne, haasteet ja tavoitteet. Samalla tunnistetaan tärkeimmät asiakasryhmät.

Yritysten ideariihi 2 ideointi

2. kerta: Ideoiden heittely ja suodatus

Luovuus lentäköön! Toisella kertaa tuodaan yhdessä pöydälle kaikki mahdolliset ideat - mitä enemmän, sen parempi. Näistä suodatamme eniten toteuttamiskelpoiset seuraavaa kertaa varten.

3. kerta: Asiakaspolku ja taloudellinen kannattavuus

Ideasta hiotaan raakatimantti miettimällä sitä niin asiakkaiden kuin rahavirtojenkin näkökulmasta. Käytämme hyväksi erilaisia malleja ja sparraajan apua.

4. kerta: Suunnitelman laatiminen ja toteutus

Idea on valmis! Yrittäjä rakentaa suunnitelman ratkaisun toteuttamiseen yhdessä yritysneuvojan kanssa. Seuraamme mielellämme tuloksia!

Ketkä sparraamassa?

Yritysten idearingin sparraajat ja ideoiden jatkojalostajat tulevat kahdesta organisaatiosta moninaisella yrittäjyys- ja yrityskehitystaustasta. Valitsemme kuhunkin tapaamiseen kaksi sparraajaa yrittäjien ja teeman mukaan!

Sparraajina syksyn-talven 2021-2022 idearingissä ovat: 

Jani Takamaa, JPYP
Anniina Heikkilä, JPYP
Maria Ahvenniemi, JPYP
Maria Yli-Sikkilä, JPYP
Piia-Pauliina Mäntysaari, SeAMK
Mika Koivupuisto, SeAMK

Kaipaatko lisätietoja?

Lisätietoja yritysten idearingistä antaa Anniina Heikkilä: 
anniina.heikkila(at)jpyp.fi
040 670 4619

Yritysten idearinki toteutetaan osana Etelä-Pohjanmaan Liiton rahoittamaa ”Yritystoiminnan kehittäminen muuttuneessa toimintaympäristössä”- hanketta. Lue lisää Etelä-Pohjanmaan Liiton rahoittamista AKKE- hankkeista

Scroll to Top