Yritysvierailuilla Vimpelissä

Marraskuun toiseksi viimeisenä päivänä JPYP kutsui ryhmän Seinäjoen ammattikorkeakoulun kansainvälisiä automaatioinsinööriopiskelijoita yritysvierailumatkalle Vimpeliin. Vaikka matkaan oli pitänyt lähteä Seinäjoelta jo ani varhain, utelias ryhmä jaksoi olla koko päivän kiinnostunut yrityksistä sekä niiden tuotteista ja toiminnasta.

Plastec, Tikli ja Nelimarkka

Aamu alkoi Plastec Finlandilla Samuli Salmelan hellässä huomassa. Parituntisen vierailun aikana kuulimme sekä Samulilta että tuoteinsinööri Jussi Peltokankaalta yrityksen tarinasta, arvoista, tuotteista ja valmistusmenetelmistä. Pääsimme myös tutustumaan itse tuotantoon.

Nelimarkan Leipomossa nautitun maittavan lounaan jälkeen siirryimme tutustumaan Tikli Groupiin. Tiklillä meitä opastivat kehitysinsinööri Riku Ilomäki, suunnittelija Tuomas Kumpu-Huhtala sekä tuotantojohtaja Tuomo Hovila. Saimme kuulla sekä yrityksestä sekä sen tuotteista mutta myös ovien ja ikkunoiden suunnitteluprosessista. Tehdaskierroksella oli mielenkiintoista päästä tutustumaan tuotantoon sekä nähdä tuotteiden valmistusta aivan käytännössä.

Nämä vierailut ovat osa JPYP:n laajempaa aluemarkkinointikokonaisuutta. Niiden tarkoituksena on esitellä alueen mahdollisuuksia opiskelijoille ja houkutella alueelle kansainvälisiä osaajia. Yritysten kansainvälistymistä voidaan ajatella myös kahdensuuntaisesti. Yhtäältä yritys kansainvälistyy esimerkiksi uusien vientialueiden kautta, mutta kansainvälinen työntekijä yrityksen sisällä on mahdollisuus yritykselle saada vaikkapa opinnäytetyön muodossa markkinatutkimusta kiinnostavasta kohdealueesta. Parhaimmassa tapauksessa opiskelija pystyy toimimaan uuden kohdealueen suuntaan omalla äidinkielellään ja luomaan alustavia kontakteja yrityksen tuleviin yhteistyökumppaneihin.

JPYP toteuttaa ensi vuoden aikana myös one-on-one-tyyppisiä yritysvierailuita, joissa yksi opiskelija tutustuu kerrallaan yhteen yritykseen ja yritys tutustuu tietysti vierailulla olevaan opiskelijaan. Päivän aikana on mahdollisuus selvittää yhteisiä intressejä, potentiaalisia opinnäytetyön aiheita tai vaikkapa harjoittelupaikan mahdollisuutta. Jos edellä kuvatut toimintamallit kiinnostavat, ota rohkeasti yhteyttä JPYP:llä Elina Rantalahteen, kartoitamme parhaillaan tämäntyyppisestä kansainvälistymisestä kiinnostuneita yrityksiä.   

Scroll to Top