Palvelua yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin 

Pystyisinkö palkkaamaan työntekijän? Voisiko sivutoiminen yritykseni ollakin päätoiminen? Mistä tukea investointeihin? Miten saisin kanavat auki ulkomaille? 

Oli yritys pieni tai suuri, yrittäjän ei tarvitse pähkäillä tällaisia kysymyksiä yksin, sillä niihin löytyy tietoa ja tukea Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n maksuttomista palveluista. JPYP tukee ja innostaa yrityksiä miettimään tulevaisuuden bisnestään ja liiketoiminnan kehittämistä.  

Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä JPYP:n asiantuntijoihin. 

Ulkopuolinen näkökulma kirkastaa ajatuksia 

Liiketoiminnan sparraus on nopea tapa yrityksen vahvuuksien tunnistamiseen ja tarvittavien toimenpiteiden kirkastamiseen.  

– Sparrauksen teemoina voivat olla muun muassa yrityksen osaaminen, henkilöstö, asiakkaat, kilpailijat, erottautuminen, tunnettuus, markkinointi ja myynti, rahoitus tai yrityksen omistajanvaihdokseen valmistautuminen, listaa yrityspalvelupäällikkö Maria Ahvenniemi JPYP:ltä. 

– Tavoitteenamme on auttaa yrittäjää analysoimaan asioita ja löytämään liiketoiminnan edistämisen kannalta keskeisimmät teemat. Ulkopuolisen kanssa asioista puhuminen on muutenkin usein hyväksi, hän painottaa. 

JPYP:n tapahtumatarjontaa kannattaa myös seurata, sillä tilaisuuksia ja koulutuksia järjestetään alueen yritysten tarpeet tiedostaen. 

Neuvontaa yritysrahoitukseen 

JPYP:ltä löytyy sekä tietoa että konkreettista neuvontaa rahoituksen hakemiseen, oli sitten kyse laite- tai tilainvestoinneista tai muusta kehittämisestä. 

– Rahoituksen hakeminen vaatii ennakointia ja selvitystyötä, mutta sitä ei tarvitse tehdä yksin, Ahvenniemi sanoo. Nyt eletään uutta rahoituskautta ja monet rahoitustuotteet ovat päivittyneet. Autamme yrityksen tarpeisiin sopivimman rahoitusvälineen löytämisessä ja tarvittaessa myös neuvomme rahoitushakemuksen laatimisessa.  

Kasvua uutta kehittämällä 

Yksi tapa kasvaa on kehittää uutta. Siinä apua ja rahoitusta voi löytyä kehittämishankkeiden kautta. 

– JPYP:llä ja maakunnassa on käynnissä lukuisia kehittämishankkeita, joissa on mahdollista kehittää ja pilotoida omia tuotteita ja palveluita. JPYP tekee tiivistä yhteistyötä alueen tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden sekä Maakuntakorkeakoulun kanssa kehittäjien ja yritysten yhteen saattamiseksi.    

Tavoitteena yrityskaupat?  

Liiketoimintaa voi kasvattaa osake- tai liiketoimintakaupan kautta ja toimivan yrityksen ostaminen on myös erittäin varteenotettava väylä yrittäjyyteen.  

– Kasvuloikkaan ja kauppaan kannattaa valmistautua huolella sekä kartoittaa monipuolisesti erilaisia ostokohteita. Myyjän näkökulmasta keskeistä on puolestaan huolehtia yrityksen myyntikunnosta.  

JPYP on mukana Yrityskaupat käyntiin -hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää omistajanvaihdoksia alueen yrityksissä. Hankkeessa aktivoidaan sekä myyjiä että potentiaalisia yrityksen ostajia. Yrityskaupat käyntiin -hankkeen kautta yrityksen on mahdollista saada luottamuksellista neuvontaa etenemisen askelissa omistajanvaihdoksiin perehtyneeltä projektikoordinaattorilta Marika Puntalalta. Lisäksi yrityskauppaa suunnittelevan tukena on laaja asiantuntijoiden verkosto, jossa ovat mukana mm. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry sekä SeAMK. 

JPYP on myös kontaktipankki kansainvälisille markkinoille 

Jos kansainväliset markkinat kiinnostavat, JPYP auttaa muun muassa agenttien, jälleenmyyjien ja tavarantoimittajien etsimisessä. 

– Hyödynnämme sopivien kontaktien löytämiseen yhteistyöverkostojamme. Lisäksi esimerkiksi EEN-verkoston (Enterprise Europe Network) Yrityskontaktipörssistä voi etsiä omatoimisesti eurooppalaista kumppania tai tarjota omaa osaamista muille, kertoo Ahvenniemi.   

Kansainvälistymiseen ja viennin edistämiseen liittyvistä tapahtumista ja neuvonnasta voi kysyä kehittämispäällikkö Janne Lagerilta. 

Sähköiset palvelut käytössäsi 24/7 

JPYP:n sähköiset palvelut ovat alueen yritysten käytettävissä vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Verkkosivuiltamme löydät linkit niin alueellisten kumppaneiden kuin tonttien ja toimitilojenkin etsintään. Olemme myös koonneet sähköisen työkalupakin liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun. 

Järvi-Pohjanmaan yrityshakemisto-palvelusta löytyy toimialueemme yli 3000 yritystoimipaikan tiedot. 

 – Autamme tarvittaessa alueellisen yrityskumppanin ja palveluntarjoajan etsinnässä. Muistathan päivittää myös oman yrityksesi tiedot hakupalveluun, Ahvenniemi vinkkaa.  

Alueen vapaat tontit ja toimitilat löytyvät JPYP:n toimitilapalvelusta. Palvelussa voi myös ilmoittaa vapaita asuntoja. 

Scroll to Top