Uusia avauksia omistajanvaihdospalveluissa

Vieraskynä | Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry

Omistajanvaihdospalveluiden tulee sopeutua muuttuviin tarpeisiin asiakaskunnassa siinä kuin yritystenkin. Keskeisin ongelma luopuvalla yrittäjällä on mistä löytää ostaja. Kaupan toteutustapa, kauppahinnan määräytyminen ja ostajan kaupan rahoitus ovat vasta sen jälkeen akuutteja, kun ensimmäinen asia on ratkaistu.

Ostajien näkökulmasta netistä löytyvät ilmoitukset eivät aina herätä riittävää kiinnostusta.  Luonnollisin tapa kuulla myytävistä yrityksistä olisikin heille kuulla siitä suoraan yrittäjältä. Tämän toteutuminen vaatii myyjiltä rohkeutta tulla esiin kertomaan yrityksistään. Käytännössä kuitenkin moni yritystään myyvä empii tuoda luopumisaiettaan yleiseen tietoisuuteen. Monesti olen rohkaissut yrittäjiä muistuttamalla siitä, että jos on pystynyt pyörittämään vaativaa yritystoimintaa pitkään, niin ei ole mitään hävettävää tuoda myyntihalut julki eläkeiän lähestyessä. Monesti asiakkaat itsekin näkevät ja tietävät yrittäjän ikääntymisen.

Lisätäksemme mahdollisuuksia kasvokkaiseen kohtaamiseen olemme yhdessä IntoSeinäjoen kanssa järjestämässä uutta yrityskauppatapahtumaa 9.3.2023. Sen nimi on YrityskaupatSpeedDate. Se on tarkoitettu kaikille yrityksen myynnistä tai yritysostosta kiinnostuneille. Syksyisin järjestettävään Etelä-Pohjanmaan Yritysmarkkinoihin verrattuna SpeedDate on nimensä mukaisesti kestoltaan lyhyempi ja nopeatempoisempi. Tapahtuma alkaa klo 17 ja päättyy klo 19.30

Uudessa tapahtumassa jokainen yritystään myyvä pääsee kertomaan yrityksestään erikseen jokaiselle paikalla olevalle ostajalle. Näin toteuttamalla hyvät ja mielenkiintoiset yritykset tulevat esitellyiksi niillekin, jotka muutoin saattaisivat pelkän toimialan tai mielikuvan perusteella ohittaa yrityksen. Tilaisuuden alussa on asiantuntijapuheenvuorot yrityksen ostamisesta ja tarjolla olevista palveluista niin ostajille kuin myyjille. 

Tilaisuus on osallistujille maksuton ja tarjoilujen ja sisäänpääsyn varmistamiseksi vaatii ehdottomasti ennakkoilmoittautumisen.

Ilmoittautuminen ja tapahtuman kuvaus:  https://www.yrittajat.fi/tapahtumat/yritysmyynti-speed-date-seinajoella/

JORMA RANTA
Omistajanvaihdosasiantuntija

ETELÄ-POHJANMAAN YRITTÄJÄT
050 593 9739
jorma.ranta@yrittajat.fi
www.etelapohjanmaanyrittajat.fi

Scroll to Top