Tukea yritysten kyberturvallisuuden kehittämiseen

Otsikoissa näkyy lähes päivittäin erilaisia verkon kautta tehtyjä rikoksia: pahimmillaan viety asiakkaiden tiedot tai pysäytetty yrityksen koko liiketoiminta. Aihe tuntuu silti kaukaiselta eikä kosketa ennen kuin sattuu omalle kohdalle. 

Kyberturvallisuuskeskus julkaisee kuukausittain raportin eli kybersään, joka listaa kansantajuisesti muun muassa tietoturvapoikkeamia sekä ajankohtaisia ilmiöitä. Lokakuun kybersää näytti sateiselta eli huolestuttavalta. Tällä hetkellä TOP-5 kyberuhat ovat seuraavat: 

  • talouden ja politiikan ilmiöiden vaikutukset 
  • Suomeen kohdistuvat uhat 
  • puutteet tavanomaisissa tietoturvatoimissa 
  • puutteellinen tiedonvaihto ja 
  • tarve tietoturvan osaajista. 

Mitä nämä tarkoittavat yrityksille? 

Yritysten toimintaympäristöön kohdistuvia uhkia on yhä vaikeampi hallita. Toimijoiden välistä yhteistyötä korostetaan uhkien hallinnassa, ja jokainen yritys on tärkeä osa tätä ketjua. 

Puutteelliset torjuntatoimet yrityksissä aiheuttavat valtaosan tietoturvapoikkeamista. Raportin mukaan suurin osa tietoturvan uhista olisi estettävissä tavanomaisin keinoin, kuten ohjelmistopäivityksillä, hyvillä salasanakäytännöillä ja tietoturvakulttuurilla. Tietoisuuden lisääminen on yksi keino, millä voidaan suojella yrityksen tietoturvaa ja auttaa tunnistamaan uhkia. Yrityksille on tarjolla paljon tietoa Kyberturvallisuuskeskuksen tuottamana.  

Tietoturvauhkiin voi varautua ja läheltä on saatavissa palveluita ja neuvoja oman yrityksen tietoturvan parantamiseksi. Järviseudulla esimerkiksi JAPO Palvelut Oy sparraa ja tuottaa palveluita yritysten tietoturvan parantamiseksi.  

Tietoturvan kehittämiseen avautuu mikro- ja pk-yrityksille rahoitushaku (nk. tietoturvaseteli) 1. joulukuuta alkaen. Tukea myönnetään Suomeen rekisteröityneille yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yrityksille tietoturvaa parantaviin toimiin. Tuen myöntää Traficom.
 Lue lisää tietoturvasetelistä ja tukihausta Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta. 

Mikäli kaipaat apua ja neuvoja tukihakemuksen täyttämisessä, ota yhteyttä JPYP:n asiantuntijoihin.

Scroll to Top