Toimitusjohtajan katsaus kuluneeseen vuoteen

Vesa Alanko-Luopa

Vuosi alkaa lähestyä loppua ja on aika tehdä katsaus menneeseen ja valottaa hieman tulevaa. Kulunut vuosi on ollut, jatkuneesta pandemiasta johtuen, varsin kaksijakoinen. Toisilla yrityksillä kannattavan liiketoiminnan edellytykset ovat menneet ja toisilla liiketoiminnan kasvu ja tuloskehitys on ollut ennätyksellistä.

Maailma muuttuu entistä nopeammalla syklillä. Miten pysyä mukana muutoksissa on asia, jota moni pohtii. Haasteelliset ajat ovat ainakin saaneet monen miettimään, miten valmistautuisin tuleviin muutoksiin tai mistä löytyisi uusia tukijalkoja yritystoiminnalleni. Samaa pohdintaa varmasti me kaikki teemme, olimme sitten yrittäjiä tai toisen palveluksessa työskenteleviä.

Alkavien yritysten osalta yllämme lähes tavanomaiseen uusien yritysten perustamisen määrään myös tänä vuonna. Vaikka työllisyys on erittäin korkealla tasolla, oman yrityksen perustaminen on kuitenkin meille eteläpohjalaisille tullut verenperintönä.

Olemme JPYP:ssä valmistelleet ensi vuoden toimintasuunnitelman, jossa keskeisinä toiminnan painopisteinä ovat yritysten kasvua tukevat palvelut ja tapahtumat. Suunnitelmassa on painotus osaavan työvoiman saamisen turvaamiseen ja yritysten omistajanvaihdosten tukemiseen. Omistajanvaihdosneuvonnan osalta teemme läheistä yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n omistajanvaihdosasiantuntijan Jorma Rannan kanssa sekä muiden alueella toimivien asiantuntijoiden kanssa. Suunnitelmissa on myös olla mukana Asumista ja Hyvinvointia-messujen toteutuksessa Alajärven monitoimihallissa toukokuussa 2022. Myös monia yrityksille tarkoitettujen tapahtumien ja koulutusten suunnittelu on parhaillaan käynnissä.

Toivomme kovin, että pandemia hellittää ja suunnitelmat voidaan toteuttaa. Tulemme viestimään tulevista tapahtumista useilla kanavilla, joista uusin on Etelä-Pohjanmaan liiton ylläpitämä tapahtumakalenteri. Kalenteria kannattaa käydä kurkkaamassa osoitteessa https://epkalenteri.fi/. Olemme myös uudistaneet omat kotisivumme, josta löydät tietoa meistä, toiminnastamme ja tulevista tapahtumista.

JPYP:llä on toimipisteet Alajärvellä, Lappajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä. Mikäli sinulla on tarve kehittää nykyistä yritystä tai suunnittelet uuden yritystoiminnan aloittamista, kannattaa olla yhteydessä meidän asiantuntijoihimme. Palvelumme ovat maksuttomia toimialueemme yrityksille ja yritystoimintaa suunnitteleville kuntalaisille. Haluamme pitää kynnyksemme hyvin matalana kaikille opastusta ja neuvontaa tarvitseville.

Rentouttavaa Joulua ja menestystä vuodelle 2022

Vesa Alanko-Luopa
toimitusjohtaja

Scroll to Top