Toimitusjohtajalta: Hiljalleen lähemmäs normaalia

02.06.

Ilahduttavaa on ollut huomata, miten maailma taas koronan jälkeen alkaa avautua pienin askelin. Tilannetta osin helpottaa se, että kesä on edessä. Toiminta-alueemme yritysten, erityisesti valmistavan teollisuuden osalta, tilanne on muuttunut melko nopeasti positiiviseen suuntaan. Nyt aletaan puhua jo markkinoiden kuumentumisesta. Raaka-aineiden voimakas hinnannousu ja saatavuuden heikentyminen luovat uusia haasteita elinkeinoelämälle.

Elämä on jatkuvaa muutosta ja muutoksiin on sopeuduttava entistä nopeammin. Ennen koronaa keskustelua käytiin työvoiman riittävyydestä, ja nyt puhutaan samasta aiheesta. Tilanne kuvaa paluuta lähemmäksi normaalia. Vähitellen myös alueen tapahtumat alkavat tulla katukuvaan mukaan, nyt kun kokoontumisrajoituksia on purettu. Myös ihmisten liikkuvuuden lisääntyminen luo uskoa palvelutoiminnan elpymiselle vaikean ajan jälkeen. Paikallisten palveluiden käyttäminen on paras tae sille, että palvelut pysyvät elinvoimaisena ja niiden tarjonta pysyy monipuolisena Järviseudulla. Me kaikki omalla toiminnallamme ja esimerkillämme voidaan vaikuttaa alueen elinvoimaisuuteen.

Edelleen yritystoimintaan on mahdollista hakea ja saada Valtiokonttorin myöntämiä tukia, kuten kustannustukea (III), sulkemiskorvausta ja tapahtumatakuuta. Kustannustuen osalta voidaan todeta, että Valtiokonttori on parantanut hakuprosessia, tuen ehtoja ja opastusta huomattavasti. Kustannustukihakemuksista on hyväksytty peräti 78 %. Suurin yksittäinen syy hakemuksen hylkäämiselle on ollut liikevaihdon pudotuksen jääminen alle vaaditun 30 %:n tason. Nyt kannattaa tutustua tukien hakemiseen ja laskea laskurilla mahdollisen kustannustuen määrä Valtiokonttorin nettisivuilta.

JPYP palvelee myös kesän aikana sekä alkavien yrittäjien että toimivien yritysten asioissa. Pidämme kynnyksemme myös jatkossa matalana olemalla osa yrittäjän arkea.

Rentouttavaa ja menestyksekästä kesää!

Vesa Alanko-Luopa

toimitusjohtaja

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy

Scroll to Top