Liitelasitus laajensi toimintaansa Alajärvelle

02.06.

Kuvassa on yhtiön tilat Seinäjoella. Alajärvellä tilat sijaitsevat teollisuusalueella.

Kun Liitelasitukselle alkoivat käydä tilat ahtaaksi, ei yrityksen kotipaikkakunnalta Seinäjoelta enää löytynyt yrityksen tarpeisiin sopivaa tilaa.

– Tiesimme tarvitsevamme ainakin 1000 neliötä lisätilaa parin kolmen vuoden tähtäimellä. Yritimme löytää sopivia tiloja, mutta kaikki tarjolla olevat olivat turhan kalliita, kertoo Liitelasitus-tuotemerkin taustalla olevan Nytec Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Matti Yli-Sikkilä.

Alajärveltä kotoisin oleva Yli-Sikkilä alkoi selvittämään, löytyisikö sopivaa tilaa kotiseudulta. Hyvien yhteyksien varrella sijaitseva Alajärvi alkoi näyttäytyä houkuttelevana vaihtoehtona yrityksen uusille tuotantotiloille.

– Sijainnin näkökulmasta Alajärvi on hyvästi keskellä, sillä toimituksia voi tulla joka puolelle Suomea, hän lisää.

Tilat löytyivät melko helpolla

Tilan etsinnässä oli apuna Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun Toimitilat-palvelu, josta voi hakea omaan tarpeeseen sopivaa toimitilaa. Mikäli palvelun toimitilavalikoimasta ei löydy yritykselle heti sopivaa tilaa, JPYP auttaa räätälöidysti sen etsimisessä.

– Mekin saimme JPYP:stä myös henkilökohtaista neuvontaa ja apua toimitilan löytymiseen. Kävimme katsomassa muutamia tiloja Järvi-Pohjanmaan alueella, mutta juuri meidän tarkoitukseemme paras löytyi lopulta kuitenkin teollisuusalueelta Alajärveltä, Yli-Sikkilä toteaa.

Lopullisessa päätöksessä auttoi, kun Alajärven toimipistettä pyörittämään löytyi sopiva, kokenut ja alan osaava henkilö samalta paikkakunnalta.

– Lisäksi oma isäni asuu Alajärvellä ja hänestäkin on apua toimipisteen pyörittämisessä, lisää itse Seinäjoella asuva Yli-Sikkilä.

Uudenlaista liiketoimintaa ja kasvua näkyvissä

Matti Yli-Sikkilä on pyörittänyt Liitelasitusta nyt puolitoista vuotta kolmen yhtiökumppaninsa kanssa. Yrittäjäkokemusta ehti ennen lasiliiketoiminnan ostamista kertyä rakennusalalta 15 vuotta.

– Olemme keskittyneet erilaisten terassilasitus- sekä lasikatto- ja lasiliukuoviratkaisujen valmistukseen ja asentamiseen, kertoo Yli-Sikkilä.

– Meillä on oma tuoteryhmä, ja tarkoitus on jatkossa aloitella myös tukkumyyntiä, eli myydä muillekin lasiliikkeille tavaraa. Muun muassa tätä tarkoitusta varten halusimme isommat toimitilat, jotta voimme kehittää tukkumyyntiä. Alajärven tila on toiminut nyt välivarastona, mutta toukokuun lopulla sinne tuotiin alumiinintyöstökoneet, eli tuotteiden valmistus alkaa sielläkin ihan näinä päivinä, hän jatkaa.

Alajärven toimipisteessä on tarkoitus muutaman vuoden sisällä työllistää neljästä kuuteen henkilöä.

Scroll to Top