Kustannustuen kuudes hakukierros on avautunut

Kustannustuen kuudes hakukierros on auki 26.4.-31.5.2022. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi yli 25 prosenttia vertailukaudesta ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä joustamattomista kustannuksista ja palkkakuluista. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.12.2021-28.2.2022.

Mitä uutta kuudennella hakukierroksella?
Kustannustuen kuudenella hakukierroksella liikevaihdon alenemavaatimusta on laskettu 25 prosenttiin. Aikaisemmilla hakukierroksilla liikevaihtoaleneman vaatimus oli 30 prosenttia. Kuten aikaisempi 5. hakukierros, myös kustannustuen kuudes kierros on tarkoitettu erityisesti matkailu- ja ravintola-alan sekä tapahtuma-alan yrityksille, jotka ovat kärsineet sulkutoimia lievemmistä koronavirukseen liittyvistä rajoitustoimista. Kustannustukea voi kuitenkin hakea myös sellainen muiden toimialojen yritys, jonka toimintaan tai merkittävään osaan asiakaskunnasta on kohdistunut rajoituksia.

Yrityksen liikevaihdon alenema todetaan verohallinnolle annettujen alv-myyntitietojen perusteella. Viranomainen pyytää yrityksiä huolehtimaan alv-myyntitietojen ilmoittamisesta verohallinnolle ajallaan.

Lisää tietoa Kustannustuen 6. hakukierroksen vaatimuksista sekä ehdoista Valtiokonttorin sivuilta
Suora linkki kustannustuen hakemiseen täällä

Ota yhteys JPYP:n yritysneuvojiin, mikäli sinulla on kysyttävää kustannustuen hakemisesta. Voit varata ajan sähköisesti https://www.jpyp.fi/varaa-aika-yritysneuvontaan/ tai
ottaa suoraan yhteyttä https://www.jpyp.fi/jpyp/yhteystiedot/

Scroll to Top