Kasvupolulta vetoa vientiin – JPYP:n alueen yrityksistä mukana yksi

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun alueelta on valittu yksi yritys Pohjanmaan Kasvupolulle. Alueelliseen ohjelmaan pääsi mukaan kaikkiaan 10 potentiaalista kasvuyritystä.

Lappajärveläinen LP-Laituri haki Kasvu Openiin saamaan sparrausta ja näkemystä yrityksen kasvuun sekä kansainvälistymiseen. Yhtiössä on tehty omistajanvaihdos vuonna 2019. Uudet yrittäjät Aku-Matti Juttuniemi ja Mikko Jokiniva ovat lähteneet tietoisesti hakemaan yritykselle kasvua.

– Meillä molemmilla on taustalla yrittäjäkokemusta, mutta vielä on paljon opittavaa ja kehitettävää. Syy Kasvu Openiin hakeutumiselle oli saada näkökulmia järkevään kasvuun ja kansainvälistymiseen. Pohjanmaan kasvupolulle valituksi tuleminen kuitenkin yllätti, Aku-Matti Juttuniemi.

Tähtäimessä ovat kasvutavoitteet myös kansainvälistymiseen.
– Yhteistyökuvioita ulkomaankaupan ja viennin aloittamiseksi Pohjoismaihin on jo viritelty. Viime vuonna aloitettu yhteistyö on Koronan vuoksi edennyt odotettua hitaammin. Viennin kasvu on tulevaisuuden suunnitelmissamme ja toivomme, että Kasvupolulta saa siihen työkaluja ja neuvoja, Mikko lisää.

Yrityksen suunnitelmissa on myös innovoida uusia tuotteita.
– Meillä on paljon visioita yrityksemme ja tuotteiden kehittämiseksi. Laatu, helppous ja kestävyys ovat tuotekehityksemme perusarvoja ja pyrimme tuotteillamme vastaamaan markkinoiden kysyntään. Odotamme homman alkua suurella mielenkiinnolla, Aku-Matti jatkaa.

Kuva: Tomi Olli

Mikä Kasvu Open? Kasvu Open on valtakunnallinen pk-yritysten sparrausohjelma, joka tarjoaa maksutonta apua liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun. Sparrausten idea on yrityksen liiketoiminnan kehittäminen. Teemoja ovat esimerkiksi yrityksen markkinointi, rahoitus, kansainvälistyminen ja ulkomaankauppa. Sparraajina toimivat vapaaehtoiset kasvun asiantuntijat.

Kasvu Openiin mukaan valittujen yritysten sparraus tapahtuu Kasvupoluilla. Kasvupolut ovat alue- tai toimialakohtaisia kahden tapahtumapäivän kokonaisuuksia. Pohjanmaan Kasvupolulle pääsi 10 yritystä. Haku Kasvu Open -kaudelle 2022 aukeaa loppuvuodesta.

Scroll to Top