JPYP:n vuosi 2021 numeroina

Olemme koonneet yhteen kuvaan vuoden 2021 tärkeimmät tuloksemme ja avainlukumme.

Vuoden aikana JPYP on avustanut yhteensä 244 441 euron suuruisten yritysinvestointien hakemisessa. Samalla pandemian myötä laskeneen liikevaihdon vaatimaa poikkeusrahoitusta on myönnetty Järvi-Pohjanmaan alueelle n. 4,6 miljoonaa euroa. Yritysten kasvun tukeminen onkin yksi JPYP:n vuoden 2022 toimintasuunnitelman keskeisimpiä painopisteitä.

Ajoittaisista kokoontumisrajoituksista huolimatta JPYP on järjestänyt yhteensä 24 eri tilaisuutta vuoden 2021 aikana, joihin osallistui yhteensä 368 henkilöä. Tilaisuuksien teemoina olivat esimerkiksi yrittäjien hyvinvointi, markkinointi ja myynti, rekrytointi, julkiset hankinnat, uusien yrittäjien tilaisuudet ja kasvuyrittäjyys. Palautteessa nouseekin esille monipuolisten ja laadukkaiden tapahtumien tuomat hyödyt yrittäjille.

Erilaisia aktiviteettitoimenpiteitä yrittäjien kanssa kirjattiin 1238, joista suurin osa koski toimivien yrittäjien palveluita (43 %) sekä aluemarkkinointia ja edunvalvontaa (25 %). Toimivien yrittäjien palveluita ovat esimerkiksi erilaisten kehitysrahoitusten ja investointien haku sekä muut yritystoimintaan liittyvät kysymykset.

Vuonna 2021 yrityksiä perustettiin 72. Samanaikaisesti 70 yritystä lopetti toimintansa. Verrattuna edellisiin kahteen vuoteen on perustettujen yritysten määrä loivassa nousussa, kun taas lopettaneiden yritysten määrä on loivassa laskussa. Keskimäärin määrät ovat kuitenkin pysyneet melko samanlaisina.

Toteutimme tammikuussa 2022 asiakaspalautekyselyn sellaisille yrityksille, jotka ovat asioineet JPYP:n kanssa vuonna 2021. Kysely lähetettiin yhteensä 386 yritykselle, joista saimme 49 vastausta. NPS (Net Promoter Score) kuvaa käyttäjäkokemusta ja asiakasuskollisuutta, eli miten todennäköisesti asiakas suosittelisi yritystä toisille. Luvun arvot vaihtelevat -100 ja +100 välillä. Saimme JPYP:n NPS -luvuksi +59, joka on varsin hyvä tulos. Yleisarvosana oli 4.35/5.00.

Palvelemme maksuttomasti matalalla kynnyksellä kaikkia yrittäjiä Alajärvellä, Lappajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä. Käynnissä olevien kehittämishankkeiden kautta eri tapahtumat ja tilaisuudet ovat avoimia myös muiden naapurikuntien yrityksille. Liittyypä kysymyksesi niin yrityksen perustamiseen, kehittämiseen, kansainvälistymiseen, toimitiloihin kuin omistajanvaihdokseenkin – apu on lähellä. Meillä on asiantuntijoina monen eri alan osaajia sekä laajat verkostot. Otathan meihin yhteyttä tai täytä yhteydenottolomake, niin olemme sinuun yhteydessä ja jutellaan lisää!

Scroll to Top