Järviseudun yritykset ovat saaneet liki 250 000 euroa kustannustukea kolmannella kierroksella

02.06.

Kustannustuen kolmannessa kierroksessa yrittäjät ovat voineet hakea korvausta marras-helmikuussa syntyneihin kustannuksiin, mikäli yrityksen liikevaihto on pudonnut vähintään 30 % vertailukauteen verrattuna. Järviseudun yritykset ovat saaneet huomattavasti enemmän kustannustukea kolmannessa kierroksessa edellisiin kierroksiin verrattuna. Muutos johtuu sekä löyhemmistä hakukriteereistä että marras-helmikuun laajoista koronaan liittyvistä rajoitustoimista.

Alla olevasta kuvasta voidaan nähdä kustannustuen jakautuminen Järviseudun kuntien välillä. 

Yhteensä tukea on myönnetty tähän mennessä 243 412 euroa. Vastaava summa kustannustuen toisessa hakukierroksessa (kesä-lokakuu) oli 1 759 783 euroa. Kuten kuvasta nähdään, myös hylkäämisprosentti on laskenut 71 prosentista 13 prosenttiin. On kuitenkin huomattava, että monet hakuprosessit ovat edelleen vireillä. Erityisesti tuki on auttanut majoitusalalla toimivia yrityksiä, mutta hyväksyttyjen joukossa on kaikkia toimialoja. 

Haku on edelleen auki 23.6.2021 asti. Kannustamme kaikkia yrityksiä, joiden liikevaihto on laskenut marras-helmikuussa, tarkastamaan mahdollisuutensa kustannustuen saamiseen. 

Sulkemiskorvauksen hakemukset pääasiassa edelleen vireillä

Sulkemiskorvaus koskettaa Järviseudulla erityisesti niitä ravintola-alan toimijoita, jotka joutuivat rajoittaa toimintaansa koronan vuoksi. Hakemukset ovat pääasiassa edelleen vireillä. 

Lue lisää kustannustuesta ja sulkemiskorvauskesta

Tietoa haetuista tuista on kerätty Yritystoiminnan kehittäminen poikkeustilanteessa -hankkeessa.

Scroll to Top