Alueemme Vuoden yritykset 2022

Alueemme Vuoden yritykset 2022 on valittu.  

Onnittelukuvassa vas. Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, yrittäjäpariskunta Mikko ja Tuula Ranta, Alajärven kaupunginvaltuuston pj. Antti Joensuu sekä JPYP:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa

Alajärven vuoden yritys 2022 on Rakennuspalvelu M. Ranta Oy. Jo vuodesta 1993 yrittäjänä toiminut Mikko Ranta perusti nyt palkitun Rakennuspalvelu M- Ranta Oy:n vuonna 2005. Yrityksen kädenjälki näkyy kaikkialla Alajärvellä kuin lähiseuduillakin, sillä yritys on toteuttanut merkittävän osan viime vuosikymmenten Alajärven julkisesta kuin yrityselämänkin rakennuskohteista. Rakennusliike M. Ranta on urakoinut Alajärvellä monia näkyviä julkisia kohteita. Ensimmäinen urakka oli Uudenkylän koulun liikuntahalli. Uusimpia kohteita Alajärvellä ovat muun muassa paloasema sekä tuulivoimayhtiö Ilmattaren huolto-ja vierailukeskus CLT-elementeistä. 

Kuvassa vas. Maria Ahvenniemi JPYP, Jari Ollila Lappajärven kunnanvaltuuston pj., yrittäjä Daniel Pakulla ja Lappajärven Yrittäjät ry. pj Inka Herrala.

Lappajärven vuoden yritys 2022 on Daniel’s Grill Bar. Keittiömestari Daniel Pakullan luotsaama ravintola-alan yritystoiminta alkoi ideasta tarjota saksalaista grilliruokaa vaunulla Suomen isoja tapahtumia kiertäen.  Mukana suuremmissa tapahtumissa kulki yrittäjän lisäksi myös työntekijä Danielin valmistaessa ruuan ja työntekijän hoitaessa myymisen. Viime keväänä tarjoutui mahdollisuus toimia ravintoitsijana Järviseudun Golf Klubin yhteydessä ja Daniel’s Grillbarin historiassa kääntyi uusi sivu.  

Kulunut kesä oli Danielin sanojen mukaan työntäyteinen, mutta palkitseva. Talvisesongin aikana tuttu grillivaunu kiertää taas alueella ja ympäri Suomen tapahtumia.    

Lehtimäen vuoden yritystä onnittelemassa vas. Lehtimäen yrittäjät ry:n pj Leena Tynjälä, yrittäjäpariskunta Tapani ja Katariina Lampimäki sekä Alajärven kaupunginhallituksen pj. Sari Palmu.

Lehtimäen vuoden yritys 2022 on Maansiirto- ja turveurakointi Lampimäki Oy. Yrityksen työnkuvaan kuuluvat erilaiset maanrakennusalan työt aina perustuksien kaivuista vesi- ja viemäritöihin sekä kunnallisteknisiin rakennustöihin. Yritys tarjoaa myös pyöräkuorma- ja traktoriurakointia. 

Yrittäjä Tapani Lampimäki on aloittanut yrittäjäuransa jo vuonna 2004 toiminimellä, vielä armeijassa ollessaan. Vuonna 2006 tilanne muuttui äkillisesti, kun Lampimäen isä menehtyi liikenneonnettomuudessa. Tapani otti vastuun isän yrityksen energiatöistä toimittaen polttoturvetta energiayhtiöille Seinäjoelle ja Jyväskylään sekä kuiviketurvetta maatiloille. Sittemmin maanrakennustyöt ovat nousseet toiminnan tukipilariksi ja niitä yritys tekee monipuolisella kalustollaan niin kunnille, yrityksille kuin yksityisillekin asiakkaille. 

Valinta Vuoren Yrittäjäksi tuli Lampimäelle yllätyksenä, mutta saatu tunnustus lämmittää. Suurimman kiitokset Lampimäki antaa yrityksen työntekijöille, sillä hyvät työntekijät ovat olleet avain yritystoiminnan kasvuun. 

Onnittelukuvassa etualalla LVI A. Akonniemi Oy:n yrittäjäperhe Aulis, Marja-Terttu ja Elias Akonniemi. Ylärivissä vas. Soinin Yrittäjät ry:n pj Jaana Hyvösaho ja sihteeri Minna Palomäki, Soinin kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi, OP Alajärven toimitusjohtaja Markku Pelkonen sekä yritysneuvoja Pirkko Ylätalo JPYP.

Soinin vuoden yritys 2022 on LVI A. Akonniemi Oy.  

Heinäkuussa 1979 parikymppinen Aulis Akonniemi perusti LVI-alan toiminimen kotiväen kannustamana. Osakeyhtiöksi yritystoiminta muuttui vuonna 1996, ja yrityksen osakkaina ovat tänä päivänä puoliso Marja-Terttu ja poika Elias.  

Uransa aikana Akonniemi on nähnyt alan muutoksen. Aluksi öljy oli pääasiallinen lämmitysmuoto, sittemmin puu ja hake ja 2000-luvulla maalämmitys on yleistynyt kotitalouksissa. Ala onkin teknistynyt valtavasti vuosien saatossa. Yritys toimii noin 40km säteellä ja toimialueena ovat Soinin lisäksi lähikunnat. 

Vimpelin vuoden yrityksen Mika Pyhälahtea onnittelemassa Vimpelin Yrittäjät ry:n pj. Timo Vesala. Kuva: Ulla Laakso

Vimpelin vuoden 2022 yrityksenä palkittiin Maansiirto Mika Pyhälahti Oy. Vuodesta 1990 oman yritystoiminnan aloittanut Mika Pyhälahti kertoo, että palkinto on merkki ainakin siitä, että töitä on tehty. 

Yrityksellä on nykyään kuorma-autojen lisäksi myös kaivinkoneita ja työtä riittää näille aina maa-aineksien kuljetuksista avolouhospalveluihin saakka. Yrityksen toimialue on laajentunut koko Suomen alueella tapahtuvaksi. Tällä hetkellä työmaat ovat painottuneet Länsi- ja Lounais-Suomen alueille. Yrityksen pitkäaikainen kumppanuus Nordkalkin kanssa on alusta saakka pitänyt huolen siitä, että yrityksellä hommia riittää. Työ onkin useimmiten kalkkikiven lastausta ja kuljetusta tehtaaseen. Viime aikoina yritystä ovat työllistäneet myös tuulivoimatyömaat.  

Yrityksessä työskentelee kaikkiaan viisi työntekijää mukaan lukien Mikan vanhin poika Toni Pyhälahti. Lisäksi perheyrityksessä odottaa työpaikka vielä toisellekin pojista, joka parhaillaan viimeistelee kuljetusalan opintojaan ja autteleepa perheen tytärkin yrityksen paperitöissä.  

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy onnittelee vuoden 2022 yrittäjiä!

Scroll to Top