Resurssitehokkuus ja kiertotalous – yritysten erilaiset polut kohti viisaampaa liiketoimintaa 8.12. *PERUTTU*

Resurssitehokkuus ja kiertotalous
TILAISUUS ON PERUTTU

Mitä on viisaampi liiketoiminta, miksi siihen kannattaa panostaa ja mikä polku sopisi juuri sinun yrityksellesi? Näitä kysymyksiä käsittelemme Alvariinissa 8.12. klo. 9-11.15 järjestettävässä tilaisuudessa, jossa skenaarioita tarkastellaan sekä paikallisin esimerkein (Mäkelä Alu Oy ja Plastec oy), että kansallisten tutkimustulosten valossa (CICAT-2025).

Ohjelma

 • CICAT-2025 kiertotalouden tutkimutulokset (Jenni Kaipainen)
  • Miten sinun yrityksesi hyötyy kiertotaloudesta?
  • Mitä kiertotalous on?
  • Yritysten erilaiset polut kohti kiertotaloutta
  • Miten toteuttaa kiertotaloutta käytännössä?
 • Paikallinen näkökulma: Mäkelä Alu Oy (Päivi Venesoja, EHSQ- päällikkö)
 • Paikallinen näkökulma: Plastec-Finland Oy (Samuli Salmela, myyntipäällikkö)
 • SeAMK – Kiertotalouden ja vastuullisen liiketoiminnan työpajat Etelä-Pohjanmaalla (Krista Mäki, Mika Koivupuisto, Aila Hemminki)

Toivomme ohjelman ja puheenvuorojen herättävän mahdollisimman paljon keskustelua ja vuoropuhelua teemasta sekä sen haasteista ja mahdollisuuksista.

Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Tilaisuudesta tulee jälkikäteen tallenne. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua etänä, mutta kannustamme osaanottajia tulemaan ensisijaisesti livenä.

Lisätietoa puheenvuoroista:

CICAT-2025 on korkeakoulujen (Tampereen yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto ja Turun yliopisto sekä Tampereen ja Turun ammattikorkeakoulut) yhteishanke, joka pyrkii vauhdittamaan yritysten siirtymistä kestävämpään kiertotalouteen.

Mäkelä Alu Oy on Alajärven Luoma-aholla toimiva alumiiniprofiileja valmistava perheyritys, jonka tavoitteena on hiilineutraali tuotantoprosessi vuoteen 2025 mennessä.

Plastec Finland Oy on Vimpelissä toimiva muovituotteita teollisuuden tarpeisiin valmistava yritys, joka tähtää vastuullisempaan toimintaan mm. energiatehokkailla nykyaikaisilla koneilla, ekologisilla materiaaleilla, sekä vähentämällä hukkaa.

SeAMK hallinnoi kiertotalouteen ja vastuulliseen liiketoimintaan liittyviä hankkeita, jotka tarjoavat alueen yrittäjille mahdollisuuksia kehittää osaamistaan. Krista Mäki tulee kertomaan hankkeesta ”Kiertotalouden osaamisalusta Etelä-Pohjanmaalle – CircEPOs”, ja Mika Koivupuisto ja Aila Hemminki tulevat kertomaan hankkeesta ”Pienet vastuulliset yritykset”.

Ilmoittuadu viimeistään 3.12.!

Tilaisuus järjestetään osana Etelä-Pohjanmaan Liiton rahoittamaa ”Yritystoiminnan kehittäminen muuttuneessa toimintaympäristössä”- hanketta.

Scroll to Top