Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu

Uutiset

Tulevaisuudenusko rohkaisi Vimpelin Teollisuusmaalauksen yrittäjän yrityskauppaan poikkeuksellisena aikana


15.12.

Kun ensimmäinen korona-aalto maaliskuussa iski, oli vimpeliläinen Riku Lehto juuri paiskaamassa kättä Vimpelin Teollisuusmaalaus Oy:n ostamisesta. Yritys on ollut hänen työpaikkansa jo 18 vuotta, ja osakkaanakin hän on ollut vuosia.

Siinä kohtaa oli otettava tuumaustauko. Kolme kuukautta myöhemmin kaupat kuitenkin tehtiin.

Ainakaan toistaiseksi koronan vaikutukset eivät ole iskeneet alalle kovin voimakkaasti.

– Se on tosiasia, että tulevista kuukausista ei tiedä kukaan, Lehto sanoo.

Sen hän kuitenkin tietää, että eteenpäin on katsottava ja että Vimpelin Teollisuusmaalaus on yritys, jonka kehittämiseen hän haluaa jatkossakin työpanoksensa laittaa.

– Koronaan liittyviin asioihin ei voi itse vaikuttaa. Me voimme vain tehdä työmme mahdollisimman hyvin.

Monenlaisia suunnitelmia on jo odottamassa koronan jälkeisiä aikoja. Tavoitteena on kasvu ja toimintojen kehittäminen edelleen.

 

 

Teollisuusyritysten alihankkija

Vimpelin Teollisuusmaalaus tekee teräksen ja alumiinin jauhemaalausta hyvin monenlaisille asiakkaille. Maalattavien kohteiden koko vaihtelee muutamien senttien pituisista naulauslevyistä metrien korkuisiin elementteihin. Työntekijöitä on Lehdon lisäksi tusina.

Asiakkaina on teollisuusyrityksiä Etelä- ja Keski-Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta. Isoja paikallisia asiakkuuksia ovat Ruukki, Al-Men ja Tikli.

Yrityksen ovat perustaneet Antti Raivio, Eero Ilomäki ja Seppo Liikala vuonna 1996. Yritys siirtyi Eurosteri Oy:lle vuonna 2002.

 

 

Kehittämistavoitteita on hyvä olla aina

Laadukas jälki, joustavuus ja nopeat toimitukset ovat yrityksen eväät pärjätä markkinoilla.

Koskaan ei voi eikä pidä Lehdon mukaan ajatella, että nyt on kehitystyö valmis. Aina on syytä pohtia, miten toimintoja voidaan kehittää edelleen ja miten asiat voisi tehdä vielä paremmin.

– Kehittäminen on ehdottomasti tiimityötä. Se tapahtuu työntekijöiden kanssa yhdessä keskustellen.

Vimpelin Teollisuusmaalauksessa kehittäminen tarkoittaa esimerkiksi sen miettimistä, miten eri malliset maalattavat kappaleet saadaan kulkemaan linjalla parhaassa mahdollisessa asennossa maalaamisen ja kuivaamisen kannalta. Tässä onnistumalla saadaan linja optimaaliseen käyttöön.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelua Lehto pitää tärkeänä yrittäjän kumppanina.

Sitä kautta on saanut tietoa erilaisista investointiavustuksista ja apua niiden hakemiseen. Vesa (Alanko-Luopa) on ollut siinä todella iso apu. Kyllä ne itseltä olisivat voineet jäädä selvittämättä.

 

 

Positiivisia asioita tapahtuu poikkeusaikanakin

Vesa Alanko-Luopa pitää Vimpelin Teollisuusmaalauksen omistajanvaihdosprosessia tärkeänä signaalina yritysmaailmassa.

– Koronasta huolimatta positiivisiakin asioita tapahtuu ja yrityksissä on katse tulevaan.

Alueen teollisuus on kestänyt hänen mukaansa koronavuonna yllättävänkin hyvin.

– Pahempaa pelättiin. Alueemme yrityksille on tullut uusiakin asiakkuuksia, vaikka tilauskanta onkin monella vakioasiakkaalla pienentynyt.

Hän toivoo, että poikkeusajasta huolimatta yrityksissä pohdittaisiin tulevaa. Jos esimerkiksi omistajanvaihdos siintää tulevaisuudessa, sen valmistelu kannattaa laittaa liikkeelle, sillä uuden yrittäjän löytäminen voi viedä aikaa.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito