Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu

Uutiset

Kootusti yrittäjille ajankohtaista tietoa koronakriisissä


21.12.

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu tukee alueen yrittäjiä maksutta erilaisissa koronakriisin aiheuttamissa tilanteissa. Avustamme esimerkiksi erilaisiin rahoitusmahdollisuuksiin liittyen, sekä neuvomme uuden kehityspolun löytämisessä. 

 

Koronakriisin neuvontapuhelin: 

 

040 670 4619 / Anniina Heikkilä

 

Olemme koonneet tälle sivulle tietoa erilaisista rahoitusmahdollisuuksista, sekä muusta tuesta, jota tarjoamme yrityksille. Päivitämme sivua säännöllisesti uusien tukimuotojen tullessa yrittäjien käyttöön. 

 

22.2.2021 haettavissa olevat tuet: 

Kustannustuki (toinen hakukierros)

 

Yritysten kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi, ja joilla on sen vuoksi vaikeuksia selvitä vaikeasti sopeutettavista tukikauteen kohdistuvista palkka- ja muista kuluista. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan epidemian ja sen torjumisen aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella.

 

Kustannustuen ensimmäinen hakukierros oli 7.7.–31.8.2020. Hallitus linjasi neuvottelussaan 29.9.2020, että yrityksille tulisi avata uudelleen mahdollisuus hakea  kustannustukea, sillä koronapandemian aiheuttama tilanne on edelleen syksyllä 2020 vaikea useille toimialoille. Kustannustuen toinen hakukierros on 21.12.2020 – 26.2.2021.

 

Kuva: TEM

 

Kustannustuen ehdot poikkeavat hieman kevään kustannustuen ehdoista, joten vaikka yrityksesi ei saanut kustannustukea kevään haussa, saattaavat ehdot täyttyä toisessa hakukierroksessa. 

 

Yritysten määräaikainen kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

  • Yrityksen toimiala kuuluu tuen piiriin (lista toimialoista) TAI yritys, jonka päätoimialaa ei ole mainittu valtioneuvoston asetuksessa, mutta joka esittää liikevaihtonsa laskulle erityisen painavat koronapandemiaan liittyvät syyt.
  • Yrityksen oma tukikauden liikevaihto on pudonnut yli 30 % vertailukauteen nähden.
  • Yrityksellä on tukikauteen (1.6.-31.10.2020) kohdistuvia palkkakuluja ja/tai joustamattomia kuluja ja menetyksiä, joita on vaikea sopeuttaa. Kulujen tulee olla lopullisia.
  • Yritykselle lain mukaan määräytyvä kustannustuki on vähintään 2000 euroa.
  • Yritystä ei koske mikään kustannustukea koskevassa laissa tarkoitettu kustannustuen myöntämisen este.

Yritysten lisäksi liiketoimintaa harjoittavat yhdistykset ja säätiöt voivat hakea kustannustukea. Kustannustukea voidaan myöntää vain yhdistysten ja säätiöiden taloudelliseen toimintaan.

 

Kustannustuki kolmosen laki on tulossa voimaan arviolta huhtikuun puolessa välissä. Lue tästä lisää kustannustuki kolmosesta!

 
 
Mikäli kysymyksiä ilmenee, otathan yhteyttä alueesi yritysneuvojaan!
 

 

ELY- keskus: Yrityksen kehittämisavustus

 

Kehittämisavustusta myönnetään pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen.

 

Yrityksen kehittämisavustus voidaan 19.10-30.6.2021 myöntää: 

 

  • normaalina kehitysavustuksena
  • ​​​​​väliaikaisena valtiontukena, jonka yrityskohtainen enimmäismäärä on 800 000 euroa
  • pienille yrityksille, jotka ovat olleet vaikeuksissa ennen 1.1.2020.

Lue lisää kehittämisavustuksesta: https://www.ely-keskus.fi/yrityksen-kehittamisavustus

 

Maaseudun yritysten, alkutuotannon ja kalatalouden koronatuki

 

Koronavirusepidemiasta kärsiville maaseudun mikroyrityksille, eräille maatalouden alkutuotannon ja kalatalouden yrityksille myönnetään väliaikaista kriisitukea. Taloudellista tukea voivat hakea maatilojen yhteydessä toimivat yritykset, maataloustuotteita jalostavat ja myyvät mikroyritykset, maatalouden alkutuotannon sekä kalastuksen, vesiviljelyn, kalanjalostuksen ja kalakaupan yritykset.

 

Lue lisää: https://www.ely-keskus.fi/maaseudun-yritysten-alkutuotannon-ja-kalatalouden-koronatuki

 

 

Muu neuvot ja apu:

 

Katso läpi laatimamme yrittäjän muistilista: 

Mitä nyt pitää tehdä -yrittäjän muistilista koronakriisissä

 

Lainat yrityksille

 

Yrityksen markkinoinnin ja asiakaspalvelun digitalisointi

 

Kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttunut koronakriisin myötä, ja kaupankäynti on nopeasti siirtymässä verkkoon. Tämä luo uusia vaatimuksia yrittäjille, sekä osaamista markkinoida ja palvella asiakkaita tehokkaasti verkossa. Digitalisaati onkin jatkuvaa kehitystyötä, jossa oppii tekemällä. 

 

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy tukee alueen yrityksiä digitalisaation haasteissa niin laadukkaiden valmennuksien kuin yrityskohtaisten sparraustenkin merkeissä. Tätä prosessia on tukemassa Etelä-Pohjanmaan Liiton rahoittama "yritystoiminnan kehittäminen poikkeustilanteessa"- hanke, jonka tavoitteista ja toimenpiteistä voi lukea lisää hankesivulta

 

Syksyn 2020 aikana olemme järjestäneet useita valmennuksia liittyen verkkokauppaan ja digitaaliseen markkinointiin. Kaikki valmennukset on videotaltioitu, ja kaikilla JPYP:n alueen yrityksilä on mahdollisuus saada taltioinnin käyttöönsä. Pyydä taltioinnin sähköpostilla: anniina.heikkila@jpyp.fi. 

 

Valmennusten lisäksi tarjoamme yrityskohtaista sparrausta, jossa luomme raamit digimarkkinoinnin kehittämiselle yrityksessä, ja näkyvyyden lisäämiselle verkossa. Lue lisää ja varaa aika.

 

Katso JPYP:n Youtube- kanavalta esimerkkejä Järviseudun yrityksistä, jotka ovat panostaneet digitaaliseen markkinointiin.  


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito